آقای پوتین گفته است که خواهان تقویت بیشتر روابط بازرگانی میان روسیه و چین است
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه سفر سه روزه خود به چین را آغاز کرده است.
از جمله محورهای مذاکرات رئیسجمهوری روسیه با مقامهای چینی، سیاست خارجی، از جمله بحران سوریه و انرژی عنوان شده است.
آقای پوتین پیش از شروع سفر به چین گفت که خواهان تقویت بیشتر روابط بازرگانی میان دو کشور است.
حجم روابط تجاری دو طرف در سال پیش به ۸۴ میلیارد دلار رسید.
در مورد بحران سوریه، دو کشور تا کنون با مقاومت در برابر فشار کشورهای غربی، قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را وتو کردهاند.
وزارت امور خارجه چین گفته است که روسیه و چین در مورد بحران سوریه، موضع مشترکی دارند.
دو کشور نسبت به اقدام نظامی برای سرنگون کردن بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه، هشدار داده و گفتهاند چنین اقدامی میتواند اوضاع را "وخیمتر" کند.
لی بائودونگ، سفیر چین در سازمان ملل، بحران سوریه را یکی از مهمترین محورهای مذاکرات کشورهای عضو شورای امنیت اعلام کرده است.
چین در حال حاضر، ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را به عهده دارد و این کشور بار دیگر از تمامی طرفهای درگیر در سوریه خواسته است تا مفاد طرح آتشبس کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل را به اجرا بگذارند.
ارتش آزاد سوریه، از گروههای مسلح مخالف دولت سوریه روز دوشنبه اعلام کرد که دیگر خود را متعهد به رعایت آتشبس نمیداند.
سخنگوی این ارتش به خبرگزاری رویترز گفته است که نیروهایش برای "دفاع از مردم" دست به حمله علیه سربازان زدهاند.
قراردادهای انرژی
مشاوران آقای پوتین گفتهاند که انتظار میرود در جریان این سفر نزدیک به ۱۷ قرارداد بازرگانی و تجاری میان روسیه و چین به امضاء برسد
آقای پوتین در جریان سفر خود به چین امروز سه شنبه، پنجم ژوئن با هو جینتائو، رئیسجمهوری چین دیدار میکند.
شش وزیر روسیه در این سفر آقای پوتین را همراهی میکنند. رئیس شرکت انرژی گازپروم و مدیران چند شرکت دیگر نفتی روسی نیز همراه رئیسجمهوری روسیه به چین سفر کردهاند.
مشاوران آقای پوتین گفتهاند که انتظار میرود در جریان این سفر نزدیک به ۱۷ قرارداد بازرگانی و تجاری میان روسیه و چین به امضاء برسد.
هنوز مشخص نیست که آیا در جریان این سفر قرارداد صادرات نزدیک به ۷۰ میلیارد متر مکعب گاز از روسیه به چین امضاء خواهد شد یا نه. دو کشور برای مدتهای طولانی در این باره مذاکره کردهاند.
گزارشها حاکی از اختلاف نظر دو کشور بر سر قیمت گاز صادراتی است.
روسیه بزرگترین تولیدکننده انرژی دنیا و چین بزرگترین مصرفکننده آن است.
آقای پوتین پیش از شروع سفر، در مصاحبه با یک رسانه دولتی چین گفت که میخواهد حجم مراودات بازرگانی میان دو کشور را تا سال ۲۰۱۵ به ۱۰۰ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۲۰ به ۲۰۰ میلیارد دلار برساند.
قرار است رئیسجمهوری روسیه فردا با لی ککیانگ، معاون نخستوزیر چین که انتظار میرود در جریان تغییر و تحولات سیاسی چین به نخستوزیری این کشور برسد، دیدار کند.
او همچنین با شی جینگپینگ نیز که از او به عنوان رئیسجمهوری آتی چین یاد شده دیدار خواهد کرد.
آقای پوتین روز پنجشنبه در نشست سازمان همکاری شانگهای شرکت میکند. محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران نیز قرار است در این نشست شرکت کرده و با رئیسجمهوری روسیه در حاشیه این نشست دیدار و گفت و گو کند.